Päivät reissussa vierähtivät nopeasti, enkä ehtinyt kirjoittaa mitään, joten kirjoitan näin jälkikäteen yhteenvedon reissusta.

Saavuimme aurinkoiseen Da Nangiin keskiviikkona aikaisin aamusta, joten meillä oli kokonainen päivä käytettävänämme. Vuokrasimme mopon, jolla ajoimme ensin Apinavuorella (Monkey Mountain), josta merelle aukeneva näköala oli upea. Seuraavaksi vuorossa oli Ba Na – vuoret, jonne mopolla ajaessa aikaa meni noin tunnin verran. Myös täältä aukenevat näköalat olivat nätit. Illansuusta menimme China Beachille, jonka lähellä hotellimme kätevästi sijaitsi. Kaunis ranta!

Torstaiaamusta lähdimme kohti Hueta. Ihastuin aivan täysin tähän muinoin keisarien asuttamaan kaupunkiin. Hue oli kaunis ja ilmapiirissä oli jotain hirmu viehättävää. Nähtävää Huessa on vaikka millä mitalla, eikä yksi päivä missään tapauksessa ollut tarpeeksi. Vuokrasimme Huessa riksan käyttöömme, mikä oli loistava keino taittaa välimatkoja ja ottaa samalla valokuvia. Huessa on vanhanajan tunnelmaa, mikä oikein korostuu riksakyydissä. Teimme reilun tunnin mittaisen venematkan Parfuumi -jokea pitkin (Perfume River) ja kävimme samalla katsastamassa Thien Mu Pagodin. Ehdimme myös vierailla keisarillisella alueella (Imperial Enclosure), joka on aivan valtava alue, jossa on ikään kuin linnoitus linnoituksen sisällä. Alueen sisältä löytyy muun muassa Kielletty Violetti Kaupunki (Forbidden Purple City), kaksi keisarien asuntoa (Truong San Residence ja Dien Tho Residence) ja Thai Hoa –palatsi. Alue oli todella mielenkiintoinen, eikä siellä viettämämme kaksi tuntia oikein riittänyt kaiken näkemiseen. Uutena kokemuksena ratsastimme elefantilla.

Perjantaina oli herätys jälleen kukonlaulun aikaan ja suuntana Hoi An. Neljän tunnin bussimatkalla keksimme, ettemme tahdokaan palata Hanoihin vielä lauantaina, joten samalla alkoi monta tuntia kestävä säätäminen lentolippujen muuttamisen kanssa; lopulta saimme lentomme vaihdettua sunnuntaille. Odotin Hoi Anilta paljon kaiken kuulemani ja lukemani perusteella, mutta Huen jälkeen tämä pieni kaupunki ei tuntunut kovin kummoiselta. Ihan nätti kaupunki vanhoine taloineen, mutta kalpenee omissa silmissäni Huen rinnalla täysin. Vuokrasimme jälleen mopon ja tutustuimme kaupunkiin tämän kyydistä, jonka jälkeen menimme mereen pulikoimaan.

Lauantai alkoi rannan ja uimisen merkeissä. Vuokrasimme vesiskootterin, jolla ajaminen oli tosi hauskaa puuhaa. Iltapäivällä kävimme My Sonissa, jonne on Hoi Anista noin viidenkymmenen kilometrin matka. My Sonia on kuvailtu muun muassa Vietnamin Angkor Watiksi, ja paikalla on suuri historiallinen arvo. Itselleni My Son ei näyttäytynyt juuri muuna kuin kiven järkäleinä. Illalla kävimme syömässä mereneläviä rannalla sijaitsevassa todella ihastuttavassa paikassa. Rannalla istuttiin ja syötiin mattojen päällä kynttilöiden loisteessa. Tosi viihtyisä paikka! Iltauinti oli myös tietenkin pakollinen, kun kerta rannalla olimme.

Sunnuntaiaamuna kävimme kiireessä valokuvaamassa vielä vähän Hoi Ania ja ostamassa tuliaiset, jonka jälkeen piti palata Da Nangin lentokentälle ja Hanoihin. Ehdimme nähdä monta paikkaa, ja reissussa viettämämme päivät vierähtivät vauhdilla. Olisin viihtynyt reissussa pidempäänkin; etenkin Huessa jäi vielä paljon nähtävää.

Ensimmäinen kuva on otettu Danangista, toinen Huesta ja kolmas Hoi Anista.