Jouluaattoni saikin yllättäen jatkoa viime kirjoitukseni tapahtumiin. Samalla kellon lyömällä, kun tallensin ja julkaisin blogipäivitykseni, kaverini soitti minulle yllättäen ja sanoi olevansa taloni ulkopuolella. Olin ajatellut meneväni jo nukkumaan, olihan kello yli puolenyön, mutta vaihdoinkin yöpuvun takaisin päivävaatteisiin ja suuntasin ulos kaveriani tapaamaan. Menimme keskustaan hänen mopollaan, ja keskustassa oli yhä paljon ihmisiä joulua juhlistamassa. Hanoin keskusta oli kertakaikkisen kaunis ja tunnelmallinen, ei voi muuta sanoa.

Kotiuduin lauantaiaamuna aikaiseen, ehdin nukkua tunnin, ja sitten meidän pitikin jo alkaa kokata joulupäivällistä varten. Jouluaamun kunniaksi valmistimme aamiaiseksi pannukakkuja ja sulkaakastiketta ja jaoimme pienet lahjat toisillemme. Tosi ihana aamiaishetki! Aamiaisen jälkeen alkoi armoton ruoanlaitto, kun meidän piti kaverimme kanssa valmistaa toffeeta, tryffeleitä sekä jotain ranskalaista kasvisjuttua; kokkasin siis ranskalaisen kaverini kanssa. Kokkaamiseen meni koko päivä aikaa, eikä mikään sujunut ihan suunnitelmien mukaan. Muun muassa sähkön katkeilu vaikeutti ruoanlaittoa merkittävästi. Noin neljän aikoihin, kun kaikki alkoi olla valmista, lähdimme vapaaehtoisten "päätaloon", joka oli täynnä ihmisiä ja ruokaa. Joulupäivällinen oli todella monipuolinen ja herkullinen ja varmasti mieleenjäävä. Illalla lähdimme keskustaan baariin porukalla joulua juhlistamaan, ja oli ihan kiva ilta.

Tapaninpäivänä olin todella väsynyt, joten heräsin vasta kolmen aikoihin; väsymykseni ei tosin johtunut siitä, että olisin juonut liikaa edellisenä iltana, sillä en juo täällä juuri lainkaan, vaan syynä väsymykseeni oli lähinnä edellisyön hyvin lyhyet yöunet. Pitkien yöunien jälkeen koin oloni tarpeeksi energiseksi shoppailua varten. Shoppailu saattaa olla täällä oikeastikin tosi rasittavaa, kun kaupat ovat aivan täynnä ihmisiä ja kaikki tönivät ja tungeksivat; täällähän ei jonottamiskulttuuria tunneta. Minun on pitänyt jo pidemmän aikaa ostaa jotain uusia vaatteita ja nyt vihdoin sain tämän tehtyä ja jopa varsin kivuttomasti, hyvä minä. Illalla menin keskustaan ja tapasin kaverini.

En taaskaan ehtinyt kotiin ennen maanantaiaamua. Ehdin nukkua pari tuntia, jonka jälkeen oli lounasaika ja sitten minun piti lähteä keskustaan töihin. Töiden jälkeen menin kaverini kanssa tanssitunnille. Edellinen tanssitunti oli jäänyt minulta välistä, sillä olin kipeänä, joten eilisen tanssitunnin voisi sanoa olleen hieman haastava. Hauskaa oli joka tapauksessa. Kotiin tultuani kämppikseni tahtoivat mennä käymään läheisessä ravintolassa/baarissa, joten suuntasin heidän kanssaan sinne istuskelemaan ja juttelemaan. Kotiin tultuamme olinkin jo aivan todella väsynyt, joten kylmän suihkun jälkeen (ilokseni huomasin, että lämmin vesi oli loppunut) kävin nukkumaan.

Tällainen oli siis jouluni Vietnamissa. Hyvin erilainen jouluhan tämä oli kuin aiemmat jouluni Suomessa, mutta tämä oli ehdottomasti jotain todella mieleenpainuvaa ja kokemisen arvoista. Kaiken kaikkiaan voin sanoa, että jouluni oli aivan mahtava!