Ehdin vielä sopivasti kertoa viimeisimmät kuulumiset Bangkokista ennen lentokentälle lähtöä; lennän tänään takaisin Hanoihin.

Eilen aamulla vierailin "kelluvilla markkinoilla" (floating market), joka siis tarkoittaa markkinoita ei-kuivalla-maalla. Yllä oleva kuva on kyseisiltä markkinoita. Kauppaa käydään siis veneistä. Paikka oli noin 100 kilometriä Bangkokin ulkoupuolella ja tähän matkaan meni bussilla noin puolitoista tuntia. Markkinoilla myytiin hedelmiä ja muuta syötävää sekä kaikenlaista esim. tuliaisiksi kelpaava thaimaa-turistitavaraa. Oli hauska nähdä tälläiset vetten päällä käytävät markkinat.

Iltapäivällä Bangkokiin palattuani suuntasin Siam Paragon- nimiseen ostoskeskukseen. Sieltä en päässytkään pois ennen iltaa, kun löytyi taas niin paljon kaikkea ihanaa. Ostoskeskus oli aivan eri luokkaa kuin  hieman halppishallimainen MBK, jossa kävin pari päivää sitten. Siam Paragon on korkeatasoinen ja viihtyisä ostoskeskus, jossa yhden päivän saa kulutettua kevyesti. Ostoskeskuksesta löytyy sekä kaikkein kalliimpia merkkiliikkeitä että myös vähän edullisempia liikkeitä kuten Mango ja Zara. Halpoja liikkeitä ei täältä löydy, mutta suht koht edullisia ja fiksuja ostoksia saa tehtyä, kun hyödyntää liikkeiden lukuisat alennukset.

Bangkokin reissu alkaa olla takanapäin ja on aika palata jälleen Hanoin arkeen. Tänään on edessä vielä mielenkiintoinen asia eli uuden viisumitarran järjestäminen passiini; uuden viisuminhan takia minä alunperin tulin Bangkokiin. Bangkokista totean vain tähän loppuun, että tänne minun on pakko päästä uudelleen.