Terveiset Malesian pääkaupungista, Kuala Lumpurista. Ei voi muuta sanoa kuin vau. I`m in heaven. Tämä kaupunki on todellakin melkoinen ostosparatiisi; kaupunki on täynnä ostoskeskuksia, jotka puolestaan ovat pullollaan kauniita ja edullisia vaatteita, koruja, yms yms, mitä ikinä kuvitella saattaa. Mutta siirrytään tarinan alkuun.

Helpoksi ja mukavaksi ennustamani lentomatka osoittautuikin vähemmän helpoksi ja mukavaksi. Ensin saavuin aamuyöstä Hanoin tyhjälle lentokentälle, jossa vessaankaan ei viitsinyt mennä, kun siellä juoksenteli rottia. Muutenkin touhu siellä oli merkillistä ja voin sen enempiä miettimättä sanoa, että lentokenttä oli ehdottomasti surkein, missä olen koskaan ollut. Aiemmin saamani tieto ei yhtäkkiä pitänytkään paikkaansa, vaan minun täytyi kuin täytyikin poistua koneesta Ho Chi Minh Cityssä vaihtaakseni terminaalia ja hypätäkseni sitten koneeseen uudelleen. HCMC:n lentokenttä olikin sitten aivan toisesta maailmasta verrattuna ankeaan Hanoin kenttään: suuri, valoisa ja siisti. Informaatio koneen ja terminaalin vaihtoa koskien oli kuitenkin täysin riittämätöntä ja suoraan sanottuna tympi marhailla siellä lentokentällä, kun alunperin minulle ilmoitettiin, ettei konetta tarvitse vaihtaa.

Kuala Lumpurin lentokenttä oli taas puolestaan vieläkin isompi ja siistimpi kuin Ho Chi Minh Cityn. Koko lentokenttä oli aika uskomaton kaikessa suuruudessaan ja muutenkin olo oli kuin ihan jossain toisessa maailmassa. Kaiken lisäksi lentokenttä on tavallaan sademetsän sisällä, aikamoista. Olin siellä aika huulipyöreänä, kun en ollut ennen nähnyt mitään vastaavaa, mutta helppo siellä oli kuitenkin mennä ja suunnistaa hyvän ohjeistuksen vuoksi. Lentokentältä ulos astuessani kohtasin uuden "järkytyksen": aivan ennenkokemattoman kostean ja samaan aikaan myös todella lämpimän ilman. Lentokentältä ajoin taksilla Kuala Lumpurin keskustaan, jossa minulla on hotelli kiireisessä Chinatownissa. Kuala Lumpurissa on tavallaan eri osia, ja Chinatown on tosi hyvä majoituspaikka, kun täällä on koko aika vilinää ja vilskettä, ja sekä ostosten tekeminen että syöminen ovat täällä hirmu edullista.

Lauantai menikin sitten Chinatowniin tutustuessa ja ostoksia tehdessä kuten eilinenkin. Täältä löytää niin paljon kaikkea ihanaa ja edullista ostettavaa, että sillä ei tunnu olevan mitään rajoja. Aika mieletöntä. Ja kun kerta shoppailemaan olen tänne tullut, niin olen todellakin ostanut tavaraa, jopa aivan ennennäkemättömät määrät. En ole koskaan ollut mikään himoshoppaaja, sillä kaupoissa kiertelyyn menee niin paljon aikaa hukkaan, mutta nyt parissa päivässä minusta on tullut lähes shoppausaddikti. Nyt tajuan shoppausloman idean, ja tämä tuntuu olevan minulle ehdottomasti paras vaihtoehto uusien vaatteiden yms. hankkimiseen. Arkena minulla ei ole aikaa huuhailla kaupoissa ja lähinnä ärsyynnyn kauppojen ihmispaljoudesta, yleisestä ihmettelystä ja odottelusta, mutta shoppauslomalla pääasiana on nimenomaan uusien vaatteiden löytäminen ja shoppailu, joten shoppailuun on sallittua kuluttaa aikaa ihan niin kauan kuin vain lomaa on jäljellä. Ja kun shoppaus on se pääasia, eikä tarvitse murehtia aikatauluista ja kaikista tehtävistä asioista, niin vaatteiden etsimisestä ja katselusta ja tietenkin myös ostamisesta nauttii. Ja kun kerran lähtee shoppauslomalle, niin ajatuksena on se, että ostaa kerralla niin paljon vaatteita, ettei tarvitse ennen seuraavaa lomaa vaatekauppaan astua. Ja Kuala Lumpurissa tämä todellakin onnistuu.

Tänään menin eilen tapaamani australialaisen tytön kanssa Kuala Lumpur Toweriin kaupunkia ihailemaan. Alkuperäisenä tarkoituksenamme oli mennä Petronas Towerseille, mutta ne olivat tänään suljetut. KLT:stä näki tosi hyvin koko keskustan ja kaiken päälle sai vielä opastuksen kaikista Kuala Lumpurin päänähtävyyksistä. KLT:ssä vierailun jälkeen suuntasimme Times Square-ostoskeskuseen, joka oli jotain aivan uskomatonta. Ostoskeskus on niin valtavan kokoinen, ettei sitä pysty edes käsittämään. Lisäksi siellä on sisällä esim. huvipuisto, ja ostoksia tehdessään kuulee aika-ajoin, kun huvipuistossa olevat ihmiset kiljuvat; melkein kuin Linnanmäellä olisi, mutta onkin ostoskeskuksen sisällä. Kauppoja siellä on tietenkin mieletön määrä ja niin ihanaa tavaraa myynnissä, että nuo pari tuntia, jotka siellä vietimme, ei missään nimessä ole tarpeeksi, joten suuntaan tuonne vielä myöhemmin uudelleen. Kävimme myös vain elektroniikkaa myyvässä ostoskeskuksessa, ja tämäkin oli aivan mahdottoman suuri paikka. Liikuimme metrolla, joka kulkee siis muun kaupungin yläpuolella, ja tämäkin oli minulle aivan uudenlainen kokemus.

Kaiken kaikkiaan täytyy sanoa, että Kuala Lumpur on kyllä aivan uudenlainen paikka ja kokemus minulle. Kaupunki tuntuu tavallaan jopa vähän utopistiselta, kun ensinnäkin tämä on ikäänkuin suurkaupunki pilvenpiirtäjineen ja tajuttoman kokoisine ostoskeskuksineen, mutta sitten kaupunkiin mahtuu kuitenkin myös paljon hoidettuja ja kauniita vihertäviä puistoja ja sademetsää. Päälle vielä minulle ennenkokematon trooppisen lämmin ilmasto ja se fakta että edullista tavaraa on aivan tajuttoman paljon... Huh huh. Todella mielenkiintoinen kaupunki, ei voi muuta sanoa. Lisäksi täytyy mainita, että etenkin Vietnamin jälkeen vaikuttaa kaikki täällä hirmu siistiltä ja hyvinhoidetulta. Kaikenkaikkiaan tämä on tosi mukava kaupunki, ja kuten aiemmin jo mainitsin, loistava paikka shoppailulle. Huomenna suuntaan rentoutumaan pariksi päiväksi Pangkor Islandille ennen kuin shoppausähky koittaa. Kuala Lumpurista Pangkoriin on noin neljän tunnin matka ja ainakin kuulemani perusteella luvassa pitäisi olla paratiisimaisen kaunis ja samalla kuitenkin myös rauhallinen saari. No huomenna se sitten selviää...!