Terveiset aurinkoisesta Etelä-Vietnamista Ho Chi Minh Citystä! Yllä oleva kuva on näkymä hotellihuoneestani ja pari muutakin tähän tekstiin liittämääni kuvaa ovat tänään täältä Ho Chi Minh Citystä ottamaani.

Aloitetaan tämän kerran kertomus vaikka siitä, että eilen sitten tapahtui se, minkä olin odottanutkin olevan ennemmin tai myöhemmin edessä eli meinasin myöhästyä lentokoneesta. Tämän ei uskoisi olevan mahdollista, jos koneen vaihtoaikaa on kymmenen tuntia, mutta omalla kohdallani tämäkin onnistuu. Menin lähtöportille jo hyvissä ajoin ennen koneen lähtöä, jotta voisin rauhassa syventyä Suomessa alkutalvesta puhetta herättäneen Maabrändiraportin lukemiseen - mielenkiintoista luettavaa muuten, suosittelen kaikille, raportti löytyy osoitteesta http://www.tehtavasuomelle.fi/documents/TS_koko_raportti_FIN.pdf. En siinä sitten huomannut sen enempiä kelloa vilkuilla, kun istuin ihan lähtöportin edessä, joten huomaisin kyllä, kun portti aukeaa. Jossain vaiheessa vilkaisin kelloa ja kauhukseni huomasin, että portin pitäisi olla auennut jo aika päivät sitten. Äkkiä inforuutujen eteen, joista selvisi, että lentoni lähtöportti olikin muuttunut ja oli tässä vaiheessa jo sulkeutumassa. Tulipa ainakin päivän urheilut tehtyä, kun kauheassa hädässä juoksin hehtaarilentokentällä oikean lähtöportin edessä. Ehdin portille ajoissa ennen sen sulkeutumista. Seuraavaksi sitten selvisi, että kone on puoli tuntia myöhässä...

Oloni oli tosi kodikas heti tänne saavuttuani myöhään eilen illalla, kun pääsin taas tuon kaaosmaisen mutta silti niin sujuvan liikenteen keskelle. Majoitan keskustassa tosi kivassa hotellissa nimeltään Madame Cuc`s ja voin ehdottomasti suositella tätä hotellia niille, jotka tänne päin maailmaa päätyvät. Madame Cuc`s hotelleita on itse asiassa kolme, joista kaikki tarjoavat samat palvelut ja sijaitsevat toisia lähekkäin. Huoneet ovat hirmu siistit ja ennen kaikkea suuret, henkilökunta on tosi ystävällistä, hotellihintaan sisältyy ilmainen kahvi, tee, mehu, aamiainen ja vielä päivällinenkin; ja hinta on siis 15-20 USD yöltä. Todella hyvä hintalaatusuhde. Ja kun nyt pääsin hotellien suosittelemiseen, niin täytyy sanoa vielä sen verran, että Kuala Lumpurissa sijaitseva Hotel China Town Inn on myös tosi kiva ja edullinen hotelli hyvällä paikalla. Sen sijaan Pangkorin saarella sijaitseva  Puteri Bay Beach Resortin hintalaatusuhde ei mielestäni ole kohdallaan, erittäin hyvästä aamiaisesta huolimatta.

Mutta nyt itse asiaan eli Ho Chi Minh Cityyn, jonka voin todeta olevani tosi miellyttävä kaupunki. Siinä missä toiset pelottelivat minua HCMC:n kiireisyydellä, niin itse en mihinkään kamalaan kiireellisyyteen täällä törmännyt, vaan pikemminkin kaupunkiin, joka on elossa ja jossa sattuu ja tapahtuu. Aivan erinäköistähän täällä on kuin Hanoissa, mikä ei johdu varmastikaan vähiten säästä, joka on tällä hetkellä Hanoissa melko vilpoinen mutta täällä aurinkoinen ja lämmin. Turha varmaan edes mainita, että liikennettä täällä on paljon kuten Hanoissakin, mutta jostain syystä ilmansaastetta tuntuu olevan enemmän Hanoissa; voi tosin olla, että tämä on vain oma tuntumani. Englanninkielen taito vaikuttaisi olevan parempi täällä, mitä ei voi pitää minään ihmeenä, sillä HCMC:hän on Vietnamin kaupallinen keskus ja varmasti myös Vietnamin kansainvälisin kaupunki. Muutenkin HCMC tuntuu kyllä paljon länsimaalaistuneemmalta kuin Hanoi.

Yksi päivä ei missään tapauksessa riitä alkuunkaan HCMC:hen kunnolla tutustumiseen, vaan antaa vain jonkinlaisen nopean alkusilmäyksen kaupungista. Positiivinen kuva minulle HCMC:stä on syntynyt, enkä usko tämän jäävän viimeiseksi kerraksi, kun täälläpäin matkustelen. Huomenna on edessä jälleen lentokentälle meno, ja alkuillasta saavun jo takaisin Hanoihin. Kaipaan jo oikeastaan sitä, että voin asettua aloilleni. On kivaa ja mielenkiintoista matkustella uusiin paikkoihin, mutta itse koen myös jatkuvan paikan vaihtamisen, tavaroiden pakkaamisen ja purkamisen yms. rasittavaksi ja väsyttäväksi. Vieläpä kun minun täytyy aina kokea paikka kodikkaaksi, etenkin kun matkustan yksin, joten tykkään asetella voiteeni, purnukkani yms. päivittäin tarvitsemani asiat nätisti hotellihuoneeseeni, ja nyt niitä on kyllä saanut asetella aika moneen otteeseen. Tämä on ollut ensimmäinen tällainen matkani, kun vaihdan paikkaa useaan otteeseen, ja täytyy sanoa, että minulle on tullut ihan yllätyksenä, miten rankkaa tämä voi olla: ei pelkästään tavaroiden pakkaaminen ja purkaminen, vaan ennenkaikkea se, että saa kaiken sujumaan hyvin, löytää hyvän hotellin, järjestää kuljetukset paikkojen välillä, uuteen paikkaan tutustuminen, yms. yms. Mutta eipä siinä, tämä on ollut kiva loma ja ennen kaikkea matkustelu on kyllä tosi hauskaa puuhaa, eikä pitäisi lainkaan valittaa, vaan olla kiitollinen siitä, että minulla on mahdollisuus matkustella näinkin paljon.