Vang Vieng oli hauska pieni paikka. Vang Vieng on kuuluisa joenlaskun vuoksi; jokea lasketaan renkailla ja joen varrella on monia baareja, joihin voi pysähtyä suuta kuivatessa. Vang Vieng on Laosin bilepaikka, ja pieni keskusta ja joenlaskualue ovat täynnä turisteille suunnattuja palveluita ja turisteja. Keskustasta ei kuitenkaan tarvitse lähteä kauas löytääkseen rauhallisia paikkoja, joissa turisteja ei juuri näy.

Vang Vieng on hippimäinen paikka, jossa rentoutuminen onnistuu. Joenlasku on leppoisaa touhua, johon menee helposti päivä. Ensimmäiset baarit ovat täynnä nuoria länsimaalaisia meluavia turisteja, mutta kauemmas renkaalla laskiessa löytää lähes tyhjiä baareja, joissa musiikki ei pauhaa täysillä korvan juuressa. Menu niin joenvarsibaareissa kuin keskustan ravintoloissakin on sikäli erikoinen, että siitä pystyy tilaamaan tavallisimpien ruokien ja juomien ohella myös mm. marihuanalla ja opiaateilla vahvistettua juotavaa ja syötävää. Vang Vieng tunnetaankin Laosin huumekeskittymänä.

Turismikeskustasta kannattaa lähteä pidemmälle Vang Viengin maisemia ihastelemaan esimerkiksi polkupyörällä. Läheltä löytyy muun muassa luonnonpuisto, jossa pääsee uimaan luolan sisälle. Pidemmälle lähtiessä löytää laosilaista maaseutua ja paikallisia arkiaskareissaan. Vang Viengin maaseutu on kaunista ja ympäröivät suuret vuoret komeita.

Tulimme Vang Viengistä Luang Prabangiin yöbussilla. Luang Prabang sijaitsee noin 180 kilometrin päässä Vang Viengistä ja matkaan bussilla menee kuudesta kahdeksaan tuntia. Luang Prabang on turistien lempikohde Laosissa ja sen huomaa; keskusta on nätti ja siisti, mutta aitoa Laosia on täältä vaikea löytää. Luang Prabang on pieni kaupunki, joka tuntuu olevan ikään kuin turisteille rakennettu. Keskustasta noin 30 kilometrin päässä sijaitsee upea vesiputous, joka on näkemisen arvoinen. Vesiputouksella pääsee myös uimaan.

Tänään matka jatkuu yöbussilla takaisin Vietnamiin. Sen sijaan, että menisin suoraan Hanoihin, koukkaankin Huen kautta, jossa jäi viime kerralta paljon nähtävää. Laosissa tuli vietettyä viisi päivää. Vang Vieng oli kiva paikka, mutta Luang Prabang omaan makuuni liian turistimainen. Laosiin olisi mielenkiintoista tulla vielä uudelleen näkemään nimenomaan aitoa Laosia.