Viime viikonloppu meni jälleen vietnamilaisissa häissä. Häät olivat saman kaverini kotikylässä kuin kaksi viikkoa sitten, joten ympäristö oli jo tuttu. Häät toistuivat saman kaavan mukaan eli lauantai-iltana saavuimme kotikylään ja pian menimme hääpaikkaan, joka oli tällä kertaa toinen kylässä sijaitseva iso ”kerhohuone”.  Söimme musiikin soidessa taustalla täysiä, ja tämän jälkeen luvassa oli tanssimista. Yhtäkkiä kaikki ihmiset lähtivät mopoillaan reilun kilometrin päässä sijaitsevaan toiseen hääpaikkaan, joka oli siis morsiamen lähellä sijaitseva kotikylä. Myös siellä musiikki pauhasi täysillä ja ihmiset tanssivat. Vietimme siellä noin kymmenisen minuuttia, jonka jälkeen kaikki ottivat jälleen mopot allensa ja ajoivat takaisin sulhasen kotikylän hääpaikkaan. Tällä kertaa vuorossa oli tanssimisen sijasta karaoke. Häät loppuivat lauantailta noin puolenyön aikaan.

Sunnuntaina herätys oli vasta seitsemän aikoihin – viimeksihän se oli viideltä. Söimme aamiaisen, jonka jälkeen menimme häihin, jossa söimme taas. Olimme häissä pari tuntia, jonka jälkeen palasimme kaverini talolle. Parin tunnin kuluttua lähdimme takaisin häihin. Aluksi olimme puolison kotikylän hääpaikassa, josta lähdimme morsiamen kotikylän hääpaikkaan, jossa vietimme noin puoli tuntia, jonka jälkeen palasimme sulhasen kotikylään morsiamen kanssa. Kävimme siis tavallaan hakemassa morsiamen hänen kotikylästään. Sulhasen kotikylässä söimme jälleen, jonka jälkeen lähdimme vähitellen takaisin Hanoihin.

Vietnamilaisiin häihin kuuluu siis olennaisena osana syöminen. Lisäksi vieraat auttavat syömisen ja muun valmistelemisessa, joten pöytien kattamiseen, siivoamiseen yms. menee toinen puolisko häissä vietetyssä ajassa. Tälläkin kertaa häissä oli ihan hauskaa, ja nyt olin jo vähän enemmän perillä siitä, mitä milloinkin tapahtuu. Menimme häihin monen minulle jo ennestään tutun vietnamilaisen nuoren kanssa, joten ilmapiiri oli kiva ja rento.