Ihanaa, läppärini nettiyhteys toimii!

Meillä oli eilen täällä talollamme sellainen kulttuuripäivä. Jokainen teki päivälliselle jotain oman maansa ruokaa. Meitä on täällä kaksi suomalaista, mutta suomalaisen ruoan valmistus ilman uunia - talossamme ei sellaista ole - on hieman hankalaa. Teimme hedelmäsalaattia, tosin hedelmiä, joita siihen laitoimme, ei kyllä voi oikein kutsua suomalaisiksi; osaa hedelmistä emme olleet edes ennen nähneet. Suomessa syödään kuitenkin verrattain aika paljon salaattia, joten hedelmäsalaattimme osuu tietyllä tavalla melko lähelle suomalaista ruokaa... Lisäksi minulla oli Suomesta ostettu paketti Muumi-keksejä, joka tietenkin otettiin mukaan Suomi-teemaan.

Ennen hedelmäsalaatin valmistamista piti tietenkin ostaa hedelmät. Emme oikein tienneet, mistä löytäisimme hyviä hedelmiä, joten lähdimme käyskentelemään vailla varsinaista päämäärää läheisille kaduille toivoen löytävämme jostain hedelmäpuodin. Kävelyreissullamme nähtiin kaikenlaista mielenkiintoista ja jotenkin ihastuin Vietnamiin vielä enemmän, jos vain mahdollista. Löysimme esimerkiksi aivan rauhallisen kadun - siis kadulla ei ollut lainkaan liikennettä! -, jolla oli suloisia taloja ja ihmisiä kotiensa edustalla istuskelemassa. Useiden talojen ovet olivat sepposen selällään auki ja joku saattoi esimerkiksi istuskella sisällä televisiota katselemassa, mitä ei ole Suomessa kovin tyypillistä tehdä ulko-ovi auki. Jonkin aikaa kuljeskeltuamme löysimme puodin täynnä herkullisen näköisiä hedelmiä. Iso muovikassillinen kaikenlaisia eri hedelmiä maksoi noin kaksi euroa. Hedelmien ostamisen jälkeen suunnattiin takaisin kotia kohti. Matkalla kävimme vielä pistäytymässä ihanassa, aistikkaassa kahvilassa/jäätelöbaarissa, joka on aivan talomme lähellä, mutta johon en vain jostain syystä ole kiinnittänyt huomiota. Kuten olen kertonut, niin talomme on aivan yliopiston lähellä ja naapurustomme koostuu opiskelijoista, ja tuo kahvila/jäätelöbaarikin vaikuttaisi olevan opiskelijoiden ylläpitämä, mikä tarkoittaa myös sitä, että sitä ei todellakaan ole hinnoilla pilattu.

Näin lopuksi yhteenvetona voisi kai sanoa, että hedelmien ostoreissusta tuli sykähdyttävä pieni tutustumismatka vietnamilaiseen elämään.

P.S. Oheiset kuvat ovat Halong Baylta.