Tälle päivälle olin varannut Bangkokin kuuluisimmat temppelit (ja palatsin) esittelevän turistikierroksen. Vierailimme kolmessa eri temppelissä sekä yhdessä palatsissa. Yksin en olisi jaksanut näin monessa temppelissä käydä, mutta opastettuna kierros oli ihan kiva, kun sai samalla kuulla mm. sen, minkä takia kukin temppeli on arvostettu. Ja täytyy vielä sanoa, että temppelit täällä ovat kyllä tosi uskomattoman näköisiä ja niitä katsellessa ihmeteltävää riittää.

Ensimmäinen temppeli nimeltään "Wat Pho" on Bangkokin vanhin temppeli. Toinen temppeli oli nimeltään "Wat Trimit", ja tämän temppelin sisällä oli jättiläismäinen makaava kultainen Buddha;  vaikuttavan näköistä. Kolmas temppeli oli nimeltään "Wat Benchamabophit", joka tunnetaan myös marmori(nen) temppelinä.

Aivan oman lukunsa on "The Royal Grand Palace", joka on kompleksi mitä hienoimpia rakennuksia. Tätä palatsia pidetään Thaimaassa todella arvossa ja on hyvin tarkkaa, ettei alueen sisälle pääse huonoissa tai liian pienissä vaatteissa; myöskään temppeleihin ei ole sallittua mennä epäkunnioittavissa vaatteissa. Tyydyn toteamaan palatsista vain sen, että se oli aivan uskomattoman näköinen.

Palatsiin mennessämme sää oli yhä kaunis, mutta hyvin lyhyessä ajassa taivas muuttui tummaksi ja alkoi sellainen kaatosade, etten ole moista ennen kokenut. Kyyhötimme lukuisten muiden ihmisten kanssa palatsin sisällä sateen laantumista odottaen, mutta sade ei ihan heti lakannut, joten kierroksesta kaupan päällisiksi sai suihkun. Tästä sateesta selostan varmaan sen takia, etten ole koskaan ennen kokenut näin voimakasta sadetta.

Ylläoleva kuva on palatsin alueelta otettu.