Ei voi sanoa muuta kuin että tällä hetkellä on aika hyiset oltavat täällä. En olisi uskonut, että Vietnamissa voi olla näin kylmä. Lämpötila on hieman reilut 10 astetta, mutta koska talossamme ei ole mitään sen kummempaa lämmitystä, niin hampaat kalisevat, etenkin yöllä. Onneksi, huomenna pitäisi olla paljon lämpimämpi.

Tiistai iltapäivä sujui joutuisasti keskuksessa. Ilmeisesti voin mennä sinne melkein koska tahansa. Eilen meillä oli aamusta taas englannin kerho, joka meni tosi hyvin. Tähän mennessä on tuntunut siltä, että joka kerta kerho rullaa aina paremmin ja sujuvammin, kun oppilaat tulevat tutummiksi ja toisaalta he tutustuvat paremmin meihin, ja rohkaistuvat osallistumaan ja puhumaan englantia. Aika luova tässä hommassa saa kyllä olla, jotta keksii joka tunnille aina jotain aktiviteettia, joka on sekä hauskaa mutta myös hyödyllistä englanninkielen oppimisen kannalta.

Eilinen loppupäivä meni kaverini yliopiston vuosijuhlissa, jonne hän oli kutsunut minut. Oli tosi hauskaa! Juhlat olivat oppilaiden järjestämät, eivätkä näin ollen pitkäveriset puheet yms. kuuluneet ohjelmaan mukaan. Iltapäivällä kiertelimme yliopistolla, joka oli kyllä valtavan kokoinen, en ole ennen niin suurta yliopistoa edes nähnyt. Oppilailla oli yliopiston pihalla kaikenlaisia myyntikojuja ja kilpailuja, mm. kokkauskilpailu, kukkien sidontakilpailu ja juoksukilpailu jalat sidottuina. Hauskaa ja kiinnostavaa nähtävää siis riitti. Illansuussa kaverillani oli tanssitunti, joten poikkesimme välissä siellä. Osallistun tunnille ilmeisesti ensi viikolla ja eilen seurasin tuntia. Tunnin jälkeen menimme takaisin yliopistolle, koska siellä alkoi illan kohokohta eli tanssi- ja lauluesitykset ja lopuksi esiitymään pääsi vielä vietnamilainen melko kuuluisa bändi. Esitykset olivat hienoja ja niitä oli kiva seurata, ainu pieni miinus oli kylmä ilma ja sade; lava oli siis yliopiston pihalla kuten kojut ja muukin vuosipäivään liittyvä toiminta. Me lähdimme kotia kohden vähän ennen puoltayötä, kun olotila alkoi olla aika hyinen, monen muun vielä jäädessä yliopistolle. Moni oppilas jäi yliopistolle koko yöksi, sillä vuosipäivä loppuu virallisesti vasta tänään iltapäivällä.

Tänään aamulla menin koululle englanninkerhoa pitämään, mutta taas selvisi, ettei meillä olekaan kerhoa tänään. Sama tapahtui myös edellisenä torstaina, mutta tällä kertaa ei edes harmittanut, sillä saimme kuitenkin tavattua rehtorin ja kysyttyä häneltä muutamaa tärkeää asiaa ja suunniteltua kerhon huomiselle eli ihan turhaa ei tullut kuitenkaan koululle mentyä. Varmaan onnistuin vilustuttamaan itseni eilen, koska koululta kotiin tullessani olo oli aika omituinen; sen verran omituinen, etten ollut varma, pysynkö tolpillani kotiin asti. Kotiin kuitenkin pääsin, mutta nyt pidän kyllä iltapäivän vapaata ja jätän keskuksen työt suosiolla välistä, sillä ihan mielelläni en täällä itseäni kovin pahasti sairastuttaisi. Pakko kyllä myöntää, että minulla on vähän huono omatunto siitä, että tällä ja viime viikolla olen ollut niin paljon poissa keskuksesta. Mutta jospa ensi viikolla sitten...!