Hei taas.

Paljon on ehtinyt tapahtua viimeisen blogipäivitykseni jälkeen. Torstai-illalla lähdimme isolla porukalla kaikki talomme asukkaat yhteen tosi hyvään ravintolaan keskustassa. Moni vapaaehtoinen oli tullut tänne kahden viikon pituiselle työleirille, joten ilta oli monelle yksi viimeisimpiä iltoja Hanoissa. Oli tosi ihana ilta hyvän seuran ja ruoan merkeissä!

Perjantaina menin koululle vasta iltapäivällä ja työpäiväni oli lyhyt. Kysyin koordinaattoriltani, josko voisin ottaa jonkun toisen työprojektin tämän englanninopetusprojektin ohelle, sillä työpäiväni ovat usein naurettavan lyhyitä ja tahtoisin tehdä enemmän töitä. Hyvässä tapauksessa pääsen aloittamaan jo ensi viikolla tässä aivan talomme lähellä olevassa lastenkodissa, jossa on vammaisia lapsia. Työtehtävänä on pitää lapsille seuraa ja leikkiä heidän kanssaan; tehdä heidän elämästään onnellisempaa. Työskentelisin tuolla niinä kolmena päivänä viikossa, kun koulupäiväni ovat todella lyhyet. Vietnamissa asioiden järjestäminen ei suju kuitenkaan käden käänteessä, joten ei ole lainkaan varmaa, pääsenkö jo ensi viikolla aloittamaan. Toivotaan parasta!

Koulupäivän jälkeen kävin varaamassa Perfume Pagoda-reissun sunnuntaille - siis huomiselle. Sinne on ilmeisesti vähän monimutkaista päästä, ja ihmiset olivat sitä mieltä, että se on yksi niistä paikoista, jonne kannattaa ottaa pakettimatka, jotta välttyy harmailta hiuksilta. Yleensä ottaen täällä pääsee hyvin eri paikkoihin ilman mitään matkojen varaamista, kun vain menee omatoimisesti paikallisilla busseilla, mutta tuo Perfume Pagoda lienee sitten jonkinlainen poikkeus. Mutta sinne siis suuntaan huomenna heti aamusta!

Perjantaina kiertelin myös vähän aikaa kaupungilla - haha, eksyin jälleen - ja ostin pari uutta paitaa. Otin tänne tarkoituksella aika vähän vaatteita Suomesta mukaan, kun täältä löytää kuitenkin kaikkea ihanaa ja kaunista ja edullisesti. Tulin illalliselle kotiin, jonka jälkeen päätettiin kolmen muun vapaaehtoisen kanssa lähteä ulos kaupungille, koska eilinen ilta oli kahdelle heistä viimeinen Hanoissa. Mentiin yhteen tosi kivaan baariin ja oli ihan loistava ilta. Luulin, ettei täältä löytäisi oikein mitään menopaikkaa, mutta olin totaalisen väärässä. Oli tosi hauska ilta ja päästiin kuitenkin jo suht koht ajoissa takaisin kotiin.

Tänään lähdettiin aamupäivällä etnologiseen museoon. Ennalta tuo sana museo kuulosti vähän luontaantyöntävältä, mutta onneksi lähdin, sillä päivä olikin erittäin onnistunut. Aluksi söimme tosi hyvän lounaan, jonka jälkeen lähdimme tutustumaan ensiksi "ulkoilmamuseoon". Siellä oli siis ikään kuin puisto, jossa siellä täällä oli kaikenlaisia taloja, joissa Vietnamin etniset kansat asuvat. Taloihin sai mennä tutustumaan myös sisältä. Minun mielestä oli tosi mielenkiintoista, ja "puisto", jossa talot olivat, oli tosi kaunis. Oli tosi jännä ja ihana fiilis kierrellä siellä. Kun oltiin kierretty talot läpi mentiin sisätiloissa olevaan museoon, missä oli myös paljon kaikenlaista nähtävää. Itse en kuitenkaan ole niin kiinnostunut kaikista esineistä yms. sellaisesta, joten katselin museon aika suurpiirteisesti läpi. Tämän jälkeen osa meistä lähti keskustaan, jossa kierreltiin parissa liikkeessä ja käytiin kahvilla, jonka jälkeen tulimme takaisin talollemme päivälliselle. Seuraavaksi tapaan ystäväni ja menemme ilmeisesti keskustaan lauantai-illan kunniaksi. Eipä siis muuta kuin hyvää lauantaita kaikille!