Siinä missä bussimatka Hanoista Vang Viengiin sujui hyvin, oli bussimatka Luang Prabangista takaisin Vietnamin puolelle vähemmän onnistunut. Matka tehtiin rähjäisessä istumabussissa meluavien vietnamilaisten sekä kaakattavien kanojen kanssa. Bussimatka kesti noin kahdeksan tuntia pidempään kuin meille alun perin oli kerrottu. Hyvänä puolena kaaosmaisessa bussimatkassa oli, että meitä sattui olemaan kolme suomalaista samaa matkaa taittamassa, joten juteltavaa riitti. Suuntasimme kaikki Hueen, johon matka bussin vaihtoineen kesti 34 tuntia.

Huessa pari päivää suomalaisseurassa ovat kuluneet nopeasti ja hauskaa on ollut. Vuokrasimme polkupyörät, joilla oli metkaa ajella vanhan kaupungin puolella. Eilen ajoimme reilun kymmenen kilometrin matkan merenrannalle, jossa oli ihana pulikoida mahtavissa aalloissa. Kivat ja rennot pari päivää Huessa. Tänään illalla matka jatkuu kohti Hanoita, jonne pitäisi ainakin aikataulun mukaan saapua huomisaamuna.

En ole tainnut koskaan aiemmin matkustaa niin paljoa bussilla kuin Laosin ja Huen reissun yhteydessä. Täytyy sanoa, ettei bussilla pitkien matkojen taittaminen loppujen lopuksi tunnu lainkaan niin pahalta kuin alun perin pelkäsin. Ainakin nukkumabussissa pidempikin matka tuntuu taittuvan melko nopeasti ja kivuttomasti.

En saa vielä lisäiltyä kuvia reissun varrelta, kun kamerassa on joku probleemi, mutta myöhemmin sitten.