Tänään aamulla kuuden aikaan saavuimme Lao Cain juna-asemalle, joka on Pohjois-Vietnamissa, reilut 300 kilometriä Hanoista luoteiseen. Lao Cain juna-asema on noin kolmen kilometrin matkan päästä Kiinan rajasta, ja saimme juuri äsken idean, että yritämme huomenna päästä Kiinan puolelle tänään vuokraamallamme skootterilla. Mutta siitä myöhemmin lisää.

Junassa ei ollut yhtään niin paha nukkua kuin olin pelännyt. Aamulla heräsimme erittäin tehokkaasti, kun joku hakkasi hyttimme ovea ja karjui täyttä kurkkua "Lao Cai, Lao Cai". Hyppäsimme minibussiin, joka kuljetti meidät noin 30 kilometrin matkan ylösoäin nousevaa vuoristotietä Sapaan. Sapassa meitä oli vastassa lukuisat etnisten vähemmistöjen pukuihin pukeutuneet naiset, joilla olisi ollut vaikka mitä myytävää. Löysimme hyvin matkaoppaasta bongaamamme hotelliin, tarkastimme huoneen kunnon ja varasimme sen seuraaviksi öiksi. Siistiytymisen jälkeen lähdimme katselemaan, miltä ympäristömme näyttää. Sapan keskusta ei ole kovin suuri, mutta todella ihana ja sympaattinen. Jostain syystä Sapan keskusta tuo mieleeni suloisen joulukaupungin, jonka näin pienenä jossain lastenohjelmassa. Nautimme hyvän aamiaisen vietnamilaisen kahvin kera kivassa ravintolassa ja tämän jälkeen kävimme katsomassa, mitä torilla ja kaupoissa myydään. Kaikkea ihanaa on tietenkin tarjolla ja tosi paljon löytyy kaikenlaista lämmintä vaatetta, esim. suloisia pipoja ja sukkia - luultavasti sen takia, että täällä on oikeastikin kylmä.

Torilla käppäilyn jälkeen tulimme takaisin hotellille ja vuokrasimm skootterin, jotta pääsemme tutkimaan ympäristöä paremmin. Liikkeelle lähtö ei sujunut kovin hyvin, mutta pienen totuttelun jälkeen ajo lähti rullaamaan kivasti. Toimin kuskina, koska kaverini ei ole koskaan ajanut mopedia eikä näin ollen tahtonut nytkään ajaa. Emme tienneet, minne suuntaamme, mutta sattumalta löysimme ylöspäin nousevalle vuoristotielle, joka vei vesiputouksille. Ajoimme tietä ylöspäin ja maisemat olivat huikeat. Vuoristoteillä oli tosi hauska ajella! Seikkailimme vuoristoteillä pari tuntia ja näimme vesiputoukset, jonka jälkeen kävimme nauttimassa pitkän lounaan yhdessä ravintolassa. Tämän jälkeen suuntasimme takaisin hotellille. Vuoristoteitä alaspäin laskeutuminen sujui paljon nopeammin kuin nouseminen ja pääsimme hotellillemme joutuisasti.

Hotellilla tutkimme matkaopastamme ja keksimme, että yritämme huomenna päästä Kiinan puolelle kerta olemme niin lähellä Kiinan rajaa ja menopelikin löytyy. Jännittävää! Seuraavaksi suuntaamme mopedillamme yhteen vähän kauempana olevaan ravintolaan päivälliselle ja lisäksi meidän täytyy löytää turisti-infokeskus. Tällä hetkellä olemme tosi innoissamme kaikesta! Sapa vaikuttaa erittäin lupaavalta paikalta. Mutta nyt lopettelen tähän ja lähdemme katsomaan, miten ajaminen pimeillä kaduilla sujuu. Tämän tekstin kuvat ovat tämänpäiväiseltä retkeltämme.